Cròniques des del cor

Buscant l'essència, en renovació constant

Orfeó Vigata. VIC (Osona). 19 de juny de 2016. Nombre de cantaires 75, públic assistent 250 persones.

Buscant l’Essència, l’espectacle que va oferir el Cor Carlit Gospel a l’Orfeó Vigatà el dinou de juny, es renova.
Més músics, nous instruments, noves cançons, nous solistes, nous ritmes, més força.
A més del virtuós Jordi Gaig al piano, van acompanyar-nos per primer cop el Jordi Gaspar al baix i el David Gimeno a la bateria. Aquest ha estat, per tant, un concert especial que tanca temporada obrint nous camins al Gospel. Nous reptes per al cor i per als cantaires: adaptar-se a una nova forma d’interpretació més intensa i amb més ritme.
També hem estrenat cançons i solistes. Tres d’aquests nous temes venen del Taller del Dr. Walt Withman, adaptades al nostre format i estil.
I és que les cançons són al cor com les relacions de parella: algunes de seguida congenien, sembla que hagin estat l’una amb l’altre de tota la vida i surten de meravella des del principi, com el You are my strenght, amb el perfecte solista David Baena. Altres, enamoren apassionadament des del començament però quan ve el dia de estar a l’alçada tenen la sensació que s’han fallat, com el I’m determined, una de les noves cançons preferida del cor, però que no va acabar de sortir rodona. I després hi ha relacions que costen molt al principi però en el moment àlgid et deixen bocabadada del resultat, com el Don’t Cry, i la seva emocionant solista Claudia Sofía.
Podem afegir alguna altra relació incipient però sòlida com amb el Jesus what a wonderful child, alegre i contagiosa, en la que la solista Arantxa Cid li dóna encara més frescor i vitalitat.
Les velles i fidels cançons del repertori també es van renovar amb els nous ritmes del baix i la bateria i nous solistes entregats.
Tancar temporada i renovar alhora ens mostra quin és l’esperit del Cor Carlit Gospel, i que es reflecteix en la nova túnica vermella de la directora Anna Roqué, l’autèntica lleial amant del Gospel, en la recerca de la seva Essència.


Ascen Capel